Krznarstvo Eber.

Sto let odličnosti.

Krznarstvo Eber je ena najstarejših še delujočih komercialnih blagovnih znamk v Sloveniji in hkrati družinsko podjetje z neprekinjenim stoletnim delovanjem. Zavezana je vrednotam, kot so spoštovanje visokih okoljskih in trajnostnih standardov, ohranjanje veščin in znanja rokodelske tradicije, uporaba kakovostnih materialov, prefinjeno oblikovanje, podpora znamki made in Slovenia.

Krznarstvo Eber je član mednarodne zveze krznarstva International Fur Federation IFF, ki z znamko Furmark zagotavlja odgovorno in trajnostno naravno krzno. Krzneni in usnjeni izdelki krznarstva Eber so pridobljeni v skladu z mednarodno Washingtonsko konvencijo CITES in ne ogrožajo preživetja v naravi nobeni živalski vrsti.

Krznarstvo Eber od leta 2012 vodi Mateja Štimac, ki predstavlja že četrto generacijo družinskega podjetja ljubljanskih krznarjev. Njena vizija dela je zasnovana na tradiciji izdelovanja, ki temelji na ročnem delu in butični proizvodnji, uporabi najboljših materialov, ki jih kupuje na borzah krzna po Evropi, ter sledenju najsodobnejšim modnim smernicam v oblikovanju in tehnikah obdelave materiala.

Kratka zgodovina

1919

Zgodovina družinskega podjetja Krznarstvo Eber se prične po prvi svetovni vojni, v času vzpona meščanstva, ko je krzno postajalo vedno bolj obvezen del ženske garderobe. Sedemindvajsetletni Eligij Eber, mlad krznar iz Ljubljane, je svoje krznarstvo odprl v predelu Gradišče. Posli so mu hitro uspevali in že pred drugo svetovno vojno je veljal za enega največjih slovenskih krznarjev. Krzno je kupoval na največjih svetovnih borzah in zaposloval trideset krznarjev in šivilj. Ugled si je pridobil tudi z izdelavo čepic za vse vrste uniform. Ko je svoje cvetoče podjetje spomladi leta 1941 preselil na imeniten Kongresni trg, je usodni preobrat prinesla druga svetovna vojna.

1945


Med- in povojno obdobje sta bili za obrtnike težki. Nova oblast je leta 1952 preselila Krznarstvo Eber v majhen prostor na Wolfovo 6. Preživljali so se pretežno z izdelavo in popravili moških čepic, poleti platnenih, pozimi krznenih. Surovin za nove izdelke skorajda ni bilo, po večini so dame prinašale svoje stare plašče v popravilo in predelavo. A z leti se je situacija izboljševala, hollywoodska moda in blišč sta obudila zanimanje za krzno, na trgu je bilo vedno več surovin in za Krznarstvo Eber so nastopili boljši časi.

1969

Po smrti Eligija Ebra je vodenje podjetja prevzela njegova žena Josipina Eber in v tradicijo vnesla svež veter. S svojim izostrenim občutkom za damsko modo je ustvarila prepoznavnost blagovni znamki Krznarstvo Eber, ki je postala sinonim za eleganco, kakovost in tradicijo.

1991

Po svoji upokojitvi je Josipina Eber vodenje podjetja zaupala nečakinji Mileni Eber Štimac. Dinamična Milena je koncept večne in nepogrešljive klasike oplemenitila še s trendovsko modo. Z obiski modnih sejmov v Milanu in Parizu, stalnim strokovnim izpopolnjevanjem in spoznavanjem novih modnih smernic je utrdila prepričanje, da so krzneni izdelki namenjeni vsem generacijam in primerni za vse priložnosti.

2012

Podjetje je prevzela Mateja Štimac, ki zanimanje za krzno in nadaljevanje družinskega posla kaže že vse od otroških let. Že takrat se je rada zadrževala v delavnici in opazovala izdelavo krznenih oblačil, v katero se je vključila s kolekcijo kosov za svojo punčko Barby. Svoje prve zahtevnejše oblikovalske ideje je pričela uresničevati ob vstopu v srednjo šolo, ko je že lahko trgu ponudila svoje prve izdelke. V delo v družinskem podjetju se je intenzivno vključila v času študija, po njem pa s svojim čutom za estetiko, odgovornim odnosom do strank in prijaznostjo nadaljuje stoletno tradicijo Krznarstva Eber.
Obiščite nas v našem prodajnem salonu na Wolfovi 6 v Ljubljani ali nas pokličite na 01 42 15 700 ali 031 667 827 in se za svoj termin dogovorite še danes.

VIP Klub

Postanite naša VIP stranka.

Zaupajte nam vaš elektronski naslov in obvestili vas bomo o posebnih ponudbah ter vam podarili kupon za 10% popust v naši trgovini!

* Z vnosom in klikom na gumb 'Pošlji mi kupon' se avtomatsko strinjate s pogoji o varovanju osebnih podatkov in politiko zasebnosti, ki jo v celoti lahko preberem tukaj.

Hvala, ne želim popusta.