O krznu

Krzno je vaša odgovorna odločitev.

Krzno je naraven material izjemnih lastnosti: je toplo, zračno, mehko, zdravo in razgradljivo. Zaradi možnosti vsestranske uporabe, velike trpežnosti in trajnosti je okolju prijazno in je eden najbolj ekološko naravnanih materialov. Nikoli ne izgubi pridiha modnosti in elegance, zato je kot družinski dragulji, ki prehajajo iz roda v rod.

Krzno je naravna izbira v dobi, ki se utaplja v prenasičenosti z umetnimi materiali, ki jih je skorajda nemogoče reciklirati.

Osnova krznarske dejavnosti sta spoštovanje visokih okoljskih in trajnostnih standardov ter skrb za zdravje in udobje živali. Tako njihova vzreja kot pridelava in obdelava njihove kože so pod skrbnim nadzorom zakonodaje držav pridelovalk krzna in mednarodne zveze krznarstva International Fur Federation IFF. Slednja, ustanovljena leta 1949, združuje vse, ki so vključeni v celotno verigo od pridelave do predelave, oblikovanja in prodaje krzna, torej od kmetov do avkcijskih hiš in prodajaln.

Člani IFF zagotavljajo humano ravnanje z živalmi, skrb za okolje in usmerjenost v trajnostni razvoj in spoštovanje standardov, zakonodaje ter sledljivosti porekla in vseh procesov nastanka posameznega krznenega izdelka. Člani si prizadevajo, da ne uničujejo ali ogrožajo naravnega ravnovesja in ne trgujejo z ogroženimi vrstami.

Krznarstvo Eber je član IFF, ki z znamko Furmark zagotavlja odgovorno in trajnostno naravno krzno. Krzneni in usnjeni izdelki krznarstva Eber so pridobljeni v skladu z mednarodno Washingtonsko konvencijo CITES in ne ogrožajo preživetja v naravi nobene živalske vrste.

Izdelava izdelkov iz krzna je zasnovana na ročnem delu in butični proizvodnji po veščinah in znanju rokodelske tradicije, ki se prenaša iz roda v rod. Krznarstvo pripomore k ohranjanju starodavnih veščin in znanja za prihodnje rodove ter je pravi odgovor na izzive, ki jih danes za te rodove postavljajo masovna proizvodnja in uporaba nekvalitetnih materialov, ki jih je težko reciklirati.
Obiščite nas v našem prodajnem salonu na Wolfovi 6 v Ljubljani ali nas pokličite na 01 42 15 700 ali 031 667 827 in se za svoj termin dogovorite še danes.

VIP Klub

Postanite naša VIP stranka.

Zaupajte nam vaš elektronski naslov in obvestili vas bomo o posebnih ponudbah ter vam podarili kupon za 10% popust v naši trgovini!

* Z vnosom in klikom na gumb 'Pošlji mi kupon' se avtomatsko strinjate s pogoji o varovanju osebnih podatkov in politiko zasebnosti, ki jo v celoti lahko preberem tukaj.

Hvala, ne želim popusta.